BAL KABAĞI ÇORBASI

4 kişilik

Hazırlama süresi : 25 dak.

Pişirme süresi: 30 dak.

Malzemeler;

1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

½ çay kaşığı kekik

4 Su Bardağı tavuk suyu

1 adet orta boy kıyılmış kuru soğan

1 diş sarımsak ( ince kıyılmış)

1,5 çay kaşığı tuz

½ su bardağı krema

4 adet tane karabiber

4 su bardağı püre haline getirilmiş bal kabağı

 

Bal Kabağı püresi nasıl yapılır?

Suda haşladığınız bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirin.

 

Bal kabağı çorbası nasıl yapılır?

Tavuk suyunu, doğranmış kuru soğanı, tuz, kekik, tane karabiber, ince kıyılmış sarımsak ile bal kabağı püresini bir tencereye koyarak yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.

 

Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alarak blender yardımıyla pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.

Püre haline gelen çorba karışımını tekrar bir tencereye koyarak ilave edeceğimiz az krema ile kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

 

Servise hazır olan çorbamızı kaselere koyarak üzerine taze maydanoz ilavesiyle servis yapın.

 

Afiyet olsun.

Sayfayı Paylaş


Share/Bookmark

SAĞLIK

Cilt Bakımı

CHECK IN

Kuzey Işıklar

PORTRE

Mabel Matiz

EW'İN MUTFAĞI

Bal Kabağı Çorbası

İÇİNDEKİLER

BAŞA DÖN

EDİTÖRDEN

Emel Elik

EXECUTIVE SUIT

Canan Özgem

Faik Alsaç

NE VAR NE YOK

Etkinlik Takvimi