BAL KABAĞI ÇORBASI
1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
½ çay kaşığı kekik
4 Su Bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy kıyılmış kuru soğan
1 diş sarımsak ( ince kıyılmış)
1,5 çay kaşığı tuz
½ su bardağı krema
4 adet tane karabiber
4 su bardağı püre haline getirilmiş bal kabağı
Suda haşladığınız bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirin.
Tavuk suyunu, doğranmış kuru soğanı, tuz, kekik, tane karabiber, ince kıyılmış sarımsak ile bal kabağı püresini bir tencereye koyarak yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alarak blender yardımıyla pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
Püre haline gelen çorba karışımını tekrar bir tencereye koyarak ilave edeceğimiz az krema ile kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Servise hazır olan çorbamızı kaselere koyarak üzerine taze maydanoz ilavesiyle servis yapın.
Afiyet olsun.
Sayfayı Paylaş