Kekik Yatağında
Kuzu Pirzola
Malzemeler
Buğday: 50 gr.
Krema: 20 gr.
Salça: 4 gr.
Sarımsak: 0.5 gr.
Tuz: 1 gr.
Soğan Kuru: 40 gr.
Fesleğen: 10/3 gr.
Parmesan Peyniri: 20 gr.
Çiçek Yağı: 4 gr.
Yapılışı
80 gramlık 3 adet kuzu pirzolasını zeytinyağı, taze kekik ve rozmari ile marine edip, dinlenmeye bırakın. Taze karnabaharları karamelize soğan ile kavurun ve tatlandırıp servis tabağınıza alın. Bir gün önce ıslatılan dövme buğdaylarımızı ince kıyım soğan ile kavurup, krema ve parmesan peyniri ilave edin. Dinlenmekte olan kuzu pirzolaları ızgaranızda pişirip servis tabağında alın.
Afiyet olsun…
Kuzu Pirzola: 265 gr.
Donuk Karnabahar: 90 gr.
Parmesan Peyniri: 5 gr.
Sızma Zeytinyağı: 5 gr.